Întotdeauna m-au uimit metodele "neobișnuite" de prognoză ale vremii, cele ale bătrânilor sau în general ale celor care trăiesc la țară, dar uneori ei nimeresc vremea mai bine ca aplicațiile și site-urile actuale.
Știam că durerile de oase sau de articulații la cei bătrâni sau cu fracturi majore în istoric prevestesc ploaia cu câteva ore dacă nu chiar o zi... dar există semne de la nori, cer, mirosuri, animale care ne pot ajuta, se pare, ca următoarea furtună să nu ne ia prin surprindere.
Am adaptat ideea a ceea ce este cunoscut ca "french drain", am testat-o 2 ani la casa veche și acum o punem în aplicare la casa nouă. Rolul de "hidroizolație" este dat de faptul că îndepărtează apele pluviale la 50-60cm sau mai mult, funcție de lățimea foliei folosite.
Din lățimea foliei, o parte este cea acoperită de piatră și o altă parte este îngropată la minim 10 cm sub pământ. Este critic ca toată folia să fie pe un plan ușor înclinat care să facă ca apă ajunsă acolo să se scurgă pe sub piatră la distanță de casă.
Citește mai mult: Trotuar cu piatră de râu lângă casă cu rol de hidroizolație - DIY
Dacă vrei să ști oricând și cu precizie informații despre datele meteo din jurul casei tale, ai nevoie de propria stație meteo. Pe piață sunt o grămadă de variante cu costuri de la câțiva zeci de lei până la sute de lei dacă nu chiar mii de lei. Noi avem o stație profesională 7 în 1 Bresser WLAN Comfort 7003300... cu 2 stații de interior (pentru fiecare casă din curte).
Ce informații am de la această stație meteo (semi) profesională Bresser? De la terminalul interior am temperatură și umiditatea, data, ora, fazele lunii, ora răsăritului și apusului...
Citește mai mult: Avantajele unei stații meteo profesionale proprii
Monitorizarea calității aerului a devenit o necesitate în ultimii ani... termeni ca PM1, PM2.5, PM10 sau dioxid de carbon au devenit destul de cunoscuți pentru mulți. Să ști valorile acestor parametri permanent, mai ales dacă vrei să stai în curte / aer liber este destul de important.
Sunt multe rețele de monitorizare a calității aerului (Airly, IQAir, BrezoMeter, uRADMonitor...) plus sistemele naționale ce țin de Ministerul Mediului.
Citește mai mult: Senzori monitorizare calitate aer și radiații
Când vine vorba de prognoze meteo... aplicații de vreme pentru telefonul mobil sau pagini web pentru prognozele meteorologice... discuțiile și părerile sunt multe... așa ca-mi dau si eu cu părerea...
Am testat personal aproape un an mai multe aplicații (comparând prognoza cu realitatea din teren), am citit review-uri pe pagini de specialitate și am ajuns la concluzia că nu există o aplicație pentru prognoza meteo perfectă
Mulți dintre noi am avut sau avem probleme cu semnal WiFi în apartament, casă sau curte... Așa că să faci o hartă a puterii semnalului wireless este foarte util pentru a putea repoziționa sau upgrade routerul sau acces point-urile.
Există 2 variante principale: 1. Să te plimbi încet cu telefonul în mână și să vezi cum și unde variază, sau, 2. Să folosești o aplicație care să facă ea totul... Rapid, elegant și mult mai precis.
Citește mai mult: Harta puterii de acoperire a semnalului wireless